maandag 9 augustus 2004

Moment van ontbezinning. Ik vraag me af hoe ik het gezegde uit moet leggen morgenochtend. Ik ben slaaf van toetsenbord en monitor. Ik wil alles laten liggen en lol hebben met m’n omgeving, maar ik wil ook dat er iets over blijft van deze avond. Ik ga naar boven. Donkerte. Henk bewondert de streep op het plafond. Edje vindt z’n woorden maf klinken. Een moment met Ingard’s doos. De aandacht gaat over naar de vingers. Frank schrijft The day after. Even wat zorgen om Martijn, maar we denken dat Martijn niet alleen is. Ingard pen af te pakken, dus ik ga weer naar beneden. Allebei de TV’s uit. Ik maak me diepe zorgen om m’n pen. Edje komt binnen en gaat inspireren naast Martijn. TUBA.

– job


dinsdag 3 augustus 2004

Een goede reden om te updaten: eindelijk weer een gedicht van Amber Jones. Voor diegene die niet meer helemaal voor de geest kunnen halen wat ze ook alweer als laatst geschreven heeft: Hoe zou het voelen?. Deze keer is het In mijn hoofd.

Queez heeft volgens mij, met vijf nieuwe gedichtjes, het meeste recht gehad te zeuren om een update, maar heeft het verbazingwekkend niet gedaan 😉 Vrolijk, De diepte in mij en Grote ogen spreken voor zich. Donkere trillingen gaan over dingen die slopend zijn en als je die mooi vindt, zal Een toon ook in de smaak vallen; die is op dezelfde manier geschreven.

Verder overviel ik Job de laatste paar dagen met But it isn’t en You choked me, allebei dramatischer dan het eigenlijk is, maar dat gebeurt als je een pennetje in je handen hebt. No title is absoluut niet waarheidsgetrouw en The way love works is de reden dat Eli3 zei dat de update waarschijnlijk morgen kwam.

– Gabriel


donderdag 8 juli 2004

Eigenlijk wou ik deze update naar Gabriel doorschuiven, maar aangezien ze doet alsof ze op vakantie is door een tent in de tuin van de buren (die wel echt op vakantie zijn) op te zetten, geeft ze me een duidelijk signaal dat ik maar beter zelf deze update kan doen. Stevig punt meid.

We trappen af met een oude bekende, vooral een bekende die in de vroegere tijd aan de roots van da huurmoordenaarshood stond. El13is terug, en hoe! Hij schreef het vervolg op Lief nachtboek, door middel van een tweede deel: Lief nachtboek (2). En als variantie op het eindeloze gehuppel achter een bal, andere manieren om te spelen: Speel weer. Tenslotte vertoont hij een sterk staaltje rijmkunst in Hup hol-land hup….

El13 was niet de enige die uit de doden is opgestaan, Mephistoschreef De sleutel, een verhaal over … ja… sex.

Gabriel stuurde me voor ze aan de slag ging met haar tent (je weet hoe vrouwen zijn, daar hebben ze ruim de tijd voor nodig), een tweetal gedichten. Swept off the earth over verlangen naar iemand die je kan helpen, maar volkomen overdonderd te worden door diegene. één en zestien is schitterend.

Emphatist stuurde me af en toe een gedicht, maar door gebrek aan structuur aan mijn zijde heb ik de stapel hoger en hoger laten worden. Daarom hier vijf gedichten van hem. Binoculairs, Cubability,Molding The It, Readers are perverts, Ruins. Zijn gedichten zijn net als chocolaatjes, je weet nooit welke je het lekkerst gaat vinden. Proef ze allemaal, maar niet te snel eten!

We sluiten af met Kennis, wijsheid en besef van 60n20. A. Schopenhauer zei ooit: “Kennis is nog geen wijsheid.” maar 60n20 combineert ze feilloos.

Zo, nu in deze update alle oude sterren van toen zijn weder gekeerd wens ik u een fijne vakantie toe. Ik neem een kleine rustpauze om voor mijzelf te rechtvaardigen dat ik niets verplicht ben. Huurmoordenaars gaat door als de hittegolf voorbij is, en in mijn hoofd heb ik stiekum wat plannen gemaakt om het allemaal nog mooier, beter, gaver, leuker, makkelijker en sexier te maken. Stay tuned!

-job


woensdag 30 juni 2004

Beste lezers,

Woorden zouden niet kunnen duidelijk maken waarom deze update zo lang op zich heeft laten wachten, dus ik ga niet eens een poging doen om mijzelf te verdedigen. Ik werp mijzelf voor de leeuwen, en zal met rechte rug de kritieken aanhoren. Maak het uwzelf makkelijk via de [reacties] knop, en uit uw ongenoegen over de gang van zaken!

Laten we dan nu overgaan tot de orde van de avond.

Just me, zelfopofferend als ze is, beschreef in een gedicht, zoals Bryan Adams het zo mooi in “I would do anything for you” bezong, wat haar hoofdpersoon overheeft voor geluk. Lees I would do anything.

Het gevoel van “Je niet thuis voelen in je eigen huis”, omdat je geliefde er niet meer is, verwoorde Gabriel in Home is where i’m not.

Emphatist stuurde mij een drietal engelstalige gedichten, “Do not press that button!” in Buttons, “volwassen worden” in Cubic en “fouten in het verleden” in That.

Als ik 60n20 goed begrepen heb is volgens het gedicht Leep blackout, door overmatig gebruik, niet alles.

Hemme leefde zich uit op een blaadje papier met in gedachten naakte vrouwen en symboliek alom. Lees De tissue.

Zelf schreef ik een gedicht, over een vrouw: Rising star.

– job


vrijdag 18 juni 2004

Gabriel schreef twee gedichten. Hef uw glas op om ons te gedenken. Denk aan de tijden die voorbij zijn en die komen, This one is for us. Mooie jij, over hoe jij en ik werden, waren, en waren geweest.

Hemme schreef, met bombastisch taalgebruik, een leuke anekdote, verborgen tussen mooie woorden en lange zinnen, schuilt een boodschap die men kan lezen door de puzzel van de tekst te ontrafelen. Lees Naief, want “Zolang u zich goed voelt, is er geen reden tot verontrusting”.

– Job